2014/02/19

Reet Aus

Múlt héten a londoni divathéten az International Fashion Showcase keretében tavalyhoz hasonlóan az észt divattervezők hozták haza a díjat.
Van egy észt divattervező, Reet Aus, aki különös figyelmet fordít a környezettudatos gyártásra. A kollekcióiban találhatók újrahasznosított anyagokból készült ruhadarabok. 2011-ben megvédett doktori értekezése Trash to Trend – Upcycling in Fashion Design egy bangladeshi ruhagyárban végzett kutatómunka eredményeit mutatja be.


Az idei dalos- és táncosünnep pólói is Reet Aus divattervezővel együttműködésben születnek. A pólók a ruhagyártásban megmaradt anyagból készülnek és így nem terhelik annyira a környezetet. Minden ilyen póló készítése 91%-kal kevesebb vizet és 86%-kal kevesebb energiát vesz igénybe mint hasonló, de teljesen új anyagból készült termék.
A pólógyártásról még: Up-Shirt.

Dalos- és táncosünnep pólója
Reet Aus több díjat is elnyert Észtországban a környezettudatos tervezésével. Remélhetőleg sokan követik majd a példáját ruhatervezésben és gyártásban. Nekem pedig mostanában kedvenc ruhadarabom egy fekete-zöld Up-Shirtja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése