2014/07/24

Tallinni repülőtér

Én már csak azért is szeretek Tallinnba vagy Tallinnból repülni, mert a tallinni Lennart Meri repülőtér nagyon szerethető: kicsi, kényelmes, otthonos, szép.
Tavaly májusban egy könyvtár is nyílt a váróteremben, ahonnan az utazó kedvére válogathat könyvet, hogy elüsse az idejét beszállásáig. De ha nem tudja elolvasni a könyvet, elviheti magával az útra, aztán visszafelé meg visszahozza, de haza is viheti, és a legközelebbi útja alkalmával hozhatja vissza.
A könyvtár teljesen önkiszolgáló, vannak észt, angol, orosz és más nyelvű könyvek, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. A könyvtárat mindenki bővítheti - egyszerűen elhelyezi a könyvet az erre szánt kosárba, hogy vándorolhassanak a könyvek a világban, és utazótól utazóig is.

Reptéri könyvtér
A tallinni reptéren szép népviseleti csíkos ruháját viselő padokon lehet várakozni és kávézni. Természetesen van igyen WiFi, és természetesen van egy Skype állomás.


Gyerekeknek pedig ott van Lotte-játszótér, ahol az észt Lotte rajzfilmből ismerős házban lehet játszani, csúszkálni, rajzolni-színezni, vagy éppen a babzsákokon heverészve Lotte-filmeket nézni.


Mindenesetre a tallinni reptéren olyan jó lenni, hogy érdemes korábban menni és felfedezni, mi mindent rejteget még.

Tallinna Lennujaam

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése