2014/07/24

Viljandi folkfesztivál

Mától vasárnapig (július 24-27.) huszonkettedik alkalommal a folkzenéé lesz Viljandi, egy 18.500 lakosú város, Viljandi megye fővárosa. A fesztivál idejére megkettőződik a népessége a városnak. Az idei fesztivál játékról szól, amit lehet érteni körjátékra, valamilyen hangszeren való játékra vagy mindenféle sportjátékokra, de akár szerencsejátékra is. A koncerteket élőben is lehet követni, csak ki kell választani egy színpadot, ahol éppen koncerteznek.
Épülő színpad
A koncertek egy része szabadtéri, és a német lovagrend várromjaiban zajlik, de évről évre találnak új, izgalmas helyszíneket. A színpadok kinézetéért, a diszítések elkészítéséért a városban működő Tartui Egyetem Kulturális Akadémia népi kézimunka osztálya gondoskodik. Ugyanebben az iskolában tanul az észt népzenészek színe-java is.

Folkfesztiválra várva
Viljandi pärimusmuusika festival a legnagyobb észt folkzenei fesztivál. Mindig vannak észt fellépők, de a nagyvilágból is érkeznek izgalmas zenészek és együttesek. Nekem pl. ott volt először szerencsém a Ghymes és a Besh o droM zenekarhoz. Érdemes legalább egyszer ellátogatni a városba is, a fesztiválra is.

A koncertek a Viljandi-tó partján zajlanak
Hangulatkeltőnek egy idei fellépő.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése