2014/12/18

Toomas Hendrik Ilves karácsonyi képeslapja

Toomas Hendrik Ilves nemrég küldte szét az idei karácsonyi üdvözletét. A hivatalos Facebook-oldalán ezeket írja róla:

A köztársasági elnök karácsonyi képeslapja az évek folyamán üzentté lett. Azt üzeni a világnak, mi az, ami miatt Észtország nagyszerű lakóhely és utazási célpont.
Idén a képeslap biztonságos életre központosít. Sok mindent láttunk az idők folyamán, de manapság Észtország egy olyan hely, ahol gondtalanul élhet az ember, mindegy, hogy Narvában, Viljandiban, Tallinn kertvárosi övezetében vagy Leisi közelében egy kicsi tanyán van az otthona. Van itt történelem, természet, vannak tehetséges emberek, akik életben tartják ezt a darabka földet.

A köztársasági elnök karácsonyi képeslapja

A képeslap tervezője jelenleg talán a legismertebb észt képzőművész, Eiko Ojala, akinek digitális papírmunkái a világ legfontosabb kiadványaiban jelennek meg a New York Times-tól kezdve a Le Monde-ig és a Wired-ig. Az ő alkotása volt a Taschen kiadó illusztrációkötetének borítóképe.
Jalmar Vabarna egy igazi energiabomba, egyszerre hét zenekarban sürgölődik. A mostani szám Idővonal (Ajajoon) külön a Köztársasági Elnök számára lett átdolgozva a Viljandi Guitar Trio-val együtt. A hagyományos Szolgaság keringő c. számból kiinduló darab egyre vidámabb lesz, és egy igazi pásztorbulivá lesz. A képeslap tervezésében és megvalósításában még mások is működtek közre.
Itt nézhető meg a zenés, animált váltózata:

http://www.president.ee/christmas/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése